Gisteren hadden we een kerstdiner voor 9 volwassenen en 6 kinderen. Dat werd dus flink aanpoten, gelukkig kwam mijn schoonzusje Iris helpen. De kinderen hadden in de voorkamer hun eigen restaurant met pannenkoeken en pasta.
Wij hadden een meergangen diner, ik had niet veel nieuwe dingen gedaan om het makkelijk te houden. Als amuse hadden we sterretjes van geitenkaas (uit een plak gesneden) met druif en een dressing van honing, mosterd en witte wijn azijn.
Daarna uiensoep met een broodje kaas erop (recept hieronder). Vervolgens een risottokroketje en als hoofdgerecht een gevulde portobello. Daarbij hadden we gegrilde pompoen en witlof en patlican tavasi. Ook friet gebakken met zelfgemaakte mayonaise. Als toetjes hadden we ijs met verse slagroom en zilveren kraaltjes. De recepten staan allemaal al op de website.
Hierbij het recept voor uiensoep.
Ingrediƫnten:
Voor 10 personen
1,5 kilo uien
2,5 liter bouillon
50 gram boter
Snij de uien in dunne ringen, dit kan het beste in de keukenmachine anders ben je een uur bezig. Bak de uien in een soeppan in 20 minuten gaar in de roomboter. Maak de bouillon met 2,5 liter water in de waterkoker, meng dit met twee groente- en drie paddestoelenbouillon blokjes. Gooi dit bij de uien en laat een uur zachtjes koken, de soep wordt dan lekker zoet. Snij een stokbrood van Schaer in plakjes en strooi op elke plakje een bergje geraspte kaas. Zet dit even onder de grill tot de kaas gesmolten is. Serveer het broodje in een kopje soep.