Melanzane met aardappelschijfjes

Voor een avondje TT moet een goede bodem worden gelegd. Vooral als manlief de volgende dag weer moet werken. Dit is een heerlijke verse ovenschotel met pure smaken. Ik had alleen tomatenblokjes in huis dus werd het geheel wat waterig. Gezeefde tomaten zijn beter.

Ingrediƫnten:
1 grote aubergine
2 tenen knoflook
Olijfolie
4 bosuitjes
2 bollen buffelmozzarella
400 gram gezeefde tomaten
Handje basilicum
150 gram versgeraspte parmezaanse kaas
2 zakjes celavita oma’s opbakaardappeltjes
1 ui

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de aardappels en in stukken gesneden ui op bakpapier op een bakplaat. Die deze alvast in de oven. Snij de aubergine in dunne plakken en rooster ze in de grillpan. Snij de bosui in kleine stukjes en bak kort met een beetje olie in een pan. Voeg als laatste geperste knoflook toe. Snij de mozzarella in plakken. Bekleed een ovenschaal met achtereenvolgens de helft van de plakken aubergine, uitjes, pastasaus, mozzarella en basilicum. Vervolgens het hele circus opnieuw en als laatste de parmezaanse kaas er over strooien. Zet 20 minuten in de oven. De aardappeltjes zijn dan ook lekker knapperig, bestrooien met zout.

20120627-202805.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.