Risotto met doperwten en munt

Otto! Roept Wiesje van twee enthousiast als ze ziet dat we risotto eten. Suze van vijf zegt: bleeh, vies. Deze variant viel bij iedereen in de smaak en de pan was tot de bodem toe leeg. Ik had het recept gemaakt met 200 gram rijst, dat is niet genoeg voor grote eters dus hierbij het recept voor vier personen.

Ingrediƫnten

een klein bosje verse munt, alleen de blaadjes, gehakt
olijfolie extra vierge
Parmezaanse kaas
1 stengel bleekselderij, schoongemaakt en fijngehakt
100 g zachte geitenkaas
1 liter bouillon herbs de provence, Ekoplaza
olijfolie
1 klontje roomboter
1/2 ui, gepeld en fijngehakt
een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
bosje bladpeterselie, alleen de blaadjes, gehakt
125 ml witte wijn (of extra bouillon)
zeezout en zwarte peper uit de molen
300 g risottorijst
300 g doperwten, vers of uit de diepvries

Bereiden
Doe de bouillon in een pan op laag vuur. Zet een diepe pan met een flinke scheut olijfolie op laag vuur en doe er de gehakte ui en bleekselderij bij. Laat 10 min. zachtjes bakken terwijl u regelmatig roert, tot ze zacht maar nog niet verkleurd zijn. Draai het vuur iets hoger, doe er de rijst en een snufje zeezout bij, en blijf 2 min. roeren zodat de korrels alle heerlijke smaken absorberen en een nootachtige smaak ontwikkelen. Schenk er de wijn bij en blijf roeren tot alle vocht geabsorbeerd is. Wil je zonder wijn dan sla je deze stap over.
Schep een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot de bouillon volledig geabsorbeerd is voordat je er een volgende lepel bij doet. Laat de risotto 16 tot 17 min. koken terwijl je er ongeveer om de minuut bouillon bij schept en blijft roeren tot de rijst mooi al dente is. Voeg na ongeveer 10 minuten de doperwtjes toe Haal de pan van het vuur, roer 1 klontje boter, de kruiden, geitenkaas in brokjes en Parmezaanse kaas erdoor en voeg zout en peper toe.

20120627-201522.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.