Muffins met maïs en kaas

Hartige muffins vind ik altijd erg lekker. Een beetje verantwoord snoepen zodat je je niet schuldig voelt als je er drie van opeet. Deze muffins zijn makkelijk te maken en nadat je ze even opwarmt ook de volgende dag nog lekker. uit mijn nieuwe kookboek 500 glutenvrije gerechten.

Ingrediënten:
60 gram maïsmeel
85 gram rijstmeel
30 gram maïzena
2 tl bakpoeder
Snufje zout
60 gram geraspte geitenkaas
2 el geraspte pecorino
30 gram maïs
1 el gedroogde rozemarijn
1 groot ei
9 el rijstmelk
3 el lijnzaadolie
1/2 tl dijonmosterd

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet 12 cupcakevormpjes klaar. Meng in een grote kom het rijstmeel, maïsmeel,de maïzena, het bakpoeder en zout. Voeg de kaas, maïs en rozemarijn toe en roer goed. Klop in een andere kom het ei los met de rijstmelk, olie en mosterd.
Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk het melkmengsel erin. Roer het geheel vanuit het midden geleidelijk met een pollepel door elkaar. Roer niet te lang, het geeft niet als er wat klontjes in het beslag zitten. Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak in 12-15 minuten, tot ze goed gerezen en goudbruin zijn. Serveer ze warm.

20121206-211517.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *