Pompoenschotel met geitenkaas

Pompoenschotel met geitenkaas

Ingrediƫnten:

  • 1 courgette, in grove stukken
    mespunt cayennepeper
    150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
    2 kaneelstokjes
    2 blikken kikkererwten (a 400 g), uitgelekt
    2 eetlepels olijfolie
    1 blik tomatenblokjes (400 g)
    2 theelepels gemalen komijn
    1 ui, gesnipperd
    1 kleine pompoen20121206-203138.jpg
    2 teentjes knoflook, fijngehakt

Pompoen: pitten en zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In pan met dikke bodem ui en knoflook 1 min. in olie fruiten. Pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toevoegen. Geheel goed omscheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Met deksel op pan gerecht zachtjes laten stoven tot pompoen zacht is; af en toe omscheppen. Eventueel scheutje water toevoegen als de pompoenschotel te droog dreigt te worden. Gerecht in schaal scheppen. Geitenkaas erover strooien.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.