Nasi met kip en pindasaus

Bij de Jumbo zag ik een zak met gedroogde nasi kruiden liggen. Toch eens proberen nasi te maken met zelfgebrouwen pindasaus. Het geheel was wat aan de zoute kant maar wel lekker. De kipsate had ik van de vegaslager uit Den Haag, gekocht bij de natuurwinkel in Groningen.

Ingrediƫnten:
Voor 4 personen

300 gram zilvervliesrijst
25 gram sarnami nasikruiden van Chan’s (jumbo)
1 rode paprika
1 prei
Half bakje champignons
Halve pot pindakaas
150 ml water
100 ml melk
Twee teentjes knoflook
Sambal
2 stokjes kipsate per persoon

Wel de kruiden in gekookt water. Snij de groente en bak in wokolie. Voeg de kruiden toe. Kook de rijst en giet af. Doe de rijst door de groente en bak nog een paar minuten.
Kook het water en roer de pindakaas er doorheen. Breng op smaak met knoflook en sambal. Verdun met de melk en laat even doorkoken.
De kipsate bak je even in olie. Serveer met cassave kroepoek van de AH.

20111113-201237.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.