Noedelbouillon en taugésalade

Ik vind het heerlijk om rond een uur of vijf even domme tv te kijken. Meestal ben ik aan het werk of zijn de kids thuis en komt het er niet van. Maar afgelopen week zag Jamie Olivers 30 minute meals. Daarna gelijk naar de bieb om het boek te lenen want dit recept was echt heerlijk. Aziatisch koken is niet mijn sterkste kant dus dit is een stap dichterbij onontgonnen gebied.

Ingrediënten:
Voor 4 personen
Bouillon:
4 lente uien
1/2 rode peper
2 tenen knoflook
theelepel verse gember (potje AH)
1 tl Chinees vijf kruidenpoeder (AH)
3 tl maïzena of maïsmeel
1 biologisch groentebouillon blokje
200 gram sugarsnaps
Sojasaus naar smaak
200 gram rijst noedels

Salade:
Bos koriander
400 gram taugé
100 gram cashewnoten (ongebrand)
1 eetlepel vloeibare honing
1/2 rode peper
1 rijpe mango
Sojasaus
Sesamolie
1 limoen

Bouillon
Kook een liter water in de waterkoker. Zet een grote pan op het vuur. Snij de lenteui in plakjes en doe ze met een scheut olie in de pan. Snij de Spaanse peper in dunne ringetjes, doe ze in de pan en pers de knoflook er bij. Doe de gember er bij en roer even om. Roer het vijfkruidenpoeder en de maïzena door de lente uien. Giet 900 ml water erbij en voeg het bouillonblokje en de sugarsnaps toe. Voeg naar smaak wat sojasaus toe. Breng aan de kook en voeg de noedels toe en leg de deksel op de pan. Laat 8 minuten koken tot de sugarsnaps gaar zijn.

Salade:
Scheur de koriander in stukken en doe met de taugé in een mooie kom. Zet een koekenpan op laag vuur. Doe de cashews samen met een scheut olie in de pan. Rooster de noten en voeg de honing van het vuur af toe. Hak de Spaanse peper fijn, schil de mango en snijd in blokjes. Doe samen met de peper in de salade, strooi de cashews erover en maak de salade aan met een scheut olijfolie, sesamolie, sojasaus en het sap van een limoen. Hussel met je handen door elkaar.

20120303-211530.jpg

20120303-211539.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *