Pasta met spinazie en mozzarella

Oh ik hou van dit soort recepten. Vers, snel en heerlijk. En eigenlijk kun je mij altijd wel wakker maken voor een combi met mozzarella en pecorino of parmezaanse kaas.

Ingrediƫnten

1 el suiker
3 tenen knoflook, geperst
4 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 bakjes cherrytomaten (a 250 g), gehalveerd
300 gram glutenvrije pasta
2 zakjes buffelmozzarella (a 125 g), in blokjes
1 zak verse spinazie
100 gram geraspte pecorino

Bereiden
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. met 2 tenen knoflook. Schep de tomaten erdoor en bak ze in 10 min. zacht. Schep regelmatig om. Voeg de suiker en peper en zout toe. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de rest van de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Roerbak in 4-5 min. beetgaar. Giet de pasta af en schep door de tomatensaus. Voeg de spinazie en mozzarella toe. Verdeel de pasta over 4 borden. Bestrooi met peper en zout en de pecorino.

20120413-214846.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.