Noedels met bruine bonen

Dit Appie gerecht is ideaal als je maar 15 minuten hebt om te koken maar wel een lekkere bodem nodig hebt om te gaan stappen of op de bank te hangen. Het is een beetje droog dus vandaar naar smaak wat chilisaus toevoegen. Vooral de kinderen zijn dol op sliertjes slurpen en drummen met sperziebonen, gekookt paasei (50 procent korting) erbij en voilà.

Ingrediënten

1 pakje bruine rijstnoedels (natuurwinkel)
1 potje Hollandse bruine bonen (330 g), uitgelekt
300 g sperziebonen
50 ml ketjap manis
2 tl sambal oelek
2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
1 schaal gekruide tofu reepjes (AH)
Chilisaus

Bereiden
Kook de noedels in water in 5 minuten gaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.
Kook of stoom de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 3 min. Voeg de wokblokjes toe en roerbak nog 2 min. Schep de sperziebonen erdoor en bak mee Voeg de bruine bonen toe en bak 2 min. mee. Meng de noedels erdoor en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met de ketjap en sambal. Verdeel de noedels over 4 kommen. Serveer met extra ketjap en sambal en chilisaus.

20120412-222233.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.