Romige kaasomelet met rucola

Samen met de meiden maakte ik deze omelet. Of zal ik zeggen eieretaart want zo dik was hij wel. Heerlijk luchtig en lekker met gebakken aardappeltjes.

20 g roomboter
3 bosuitjes
Peterselie
Pot geroosterde paprika’s
100 g geraspte pecorino
2 eetlepels olijfolie
1 dl slagroom (of sojaroom)
1 zakjes rucolasla
6 eieren
zout en (versgemalen) peper

Rucola wassen en droog slaan. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van ca. 1 cm snijden. Paprika’s in repen snijden. In wok olie verhitten. Op hoog vuur rucola en bosui ca. 1 minuten roerbakken. Paprika erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In kom eieren loskloppen met slagroom, kaas, zout, peper en peterselie. In grote koekenpan boter verhitten. Eiermengsel erin scheppen en op matig hoog vuur laten stollen met de deksel op de pan. Serveer met het paprikamengsel.

20120412-215847.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.