Vorige keer vond mijn man de pizza wat flauw dus deze keer een pittiger exemplaar. Hij vulde zo goed dat we genoeg hadden aan 1 pizza met zijn 2-en. Wij vonden hem overheerlijk, wat minder geschikt voor kids maar een pizza margerita is snel gemaakt.
Ingrediƫnten:
2 kopjes zelfrijzend bakmeel (Doves Farm)
1 kopje warm water
Snufje zout
1/2 tl chilipeper
2 takjes oregano
1/2 blikje tomatenpuree
Handje geraspte kaas
2 takjes basilicum
1 rode ui in hele dunne ringen
2 stronkjes witlof, in vieren
2 takjes tijm
75 gram Danish blue
Verwarm de oven voor op de grill stand op 250 graden. Mix het meel met het water met deeghaken. Voeg als laatste het zout, chilipeper en de blaadjes oregano toe en mix kort.
Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de witlof met de takjes tijm lichtbruin.
Bestuif je handen met een beetje meel. Maak een bal van het deeg. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Druk het deeg uit in de pan tot een mooie ronde bodem. Besmeer de bodem met de tomatensaus en blaadjes basilicum, bestrooi met zout en peper. Strooi er een beetje geraspte kaas over en Belg met ui, witlof en Danish blue.
Bak de pizza in 5 Ć 10 minuten onder de grill.