Vandaag snel een paar pizza’s in elkaar gedraaid. Ze smaakten heerlijk en de combinatie van buffelmozzarella en parmezaanse kaas was subliem. I love pizza!
Ingrediƫnten:
Voor 1 pizza
2 kopjes zelfrijzend bakmeel
3/4 tot 1 kopje warm water
Snuf zout, oregano en provinciaalse kruiden
Blikje tomatensaus
Teentje knoflook
1 bol buffelmozzarella
50 gram geraspte Grano Padano
Ui in dunnen ringen
Champignons in plakjes
Paprika in dunne reepjes
Courgette in dunne plakjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix het meel met het water, zout en de kruiden. Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en laat heet worden. Maak een bol van het deeg en druk plat met de handen. Het blijft een beetje plakkerig. Druk het deeg in de pan uit tot een pizzabodem. Besmeer met tomatensaus op smaak gebracht met knoflook en kruiden. Leg er plakjes mozzarella op en bestrooi met de geraspte kaas. Beleg de pizza met de rest van de groente naar smaak. bak de pizza in de pan tot de onderkant lichtbruin kleurt. Leg de pizza op een bakplaat of pizza bakblik en zet vijf minuten onder de grill tot de kaas bruin kleurt.