Echt overheerlijk vond ik deze pasta. Het romige van de boter, pittige peper en zachtzoete pompoen. Geweldige combi, makkelijk te maken en goedkoop. En met de herfst in aantocht liggen de pompoenen weer in de schappen. Ik eet ze liever op dan dat ze bij de deur liggen.
Ingrediƫnten:
400 gram spaghetti Schaer
50 gram roomboter
Hand verse kruiden, fijngehakt (peterselie, oregano, thijm, rozemarijn, bieslook)
1 rode peper, in reepjes
2 tenen knoflook, geperst
1 flespompoen, geschild en in blokjes
1/2 groentebouillonblokje (Zonnatura)
Bak de pompoen met een teentje knoflook kort aan in een wok. Voeg het bouillonblokje en een flinke scheut water toe en laat de pompoen in 15 minuten gaar stomen met een deksel op de pan. Kook ondertussen de pasta gaar. Smelt de roomboter in de magnetron. Bak de peper en het andere teentje knoflook in een koekenpan kort, pas op dat de knoflook niet aanbrandt. Meng de roomboter en het peper, knoflook mengsel door de pasta. Giet de pompoen af en serveer met de pasta.