Mijn schoonouders gaan voor een maand naar Spanje op vakantie dus die hadden we een lekker afscheidsmaaltje verdiend. De aardappelsalade was erg lekker maar heel machtig door de kaasblokjes. De ovenschotel was heerlijk, ik serveerde er kipsate (vegaslager), stokbrood (Schaer) en pindasaus (AH) bij. Recepten komen uit de Allerhande en Boodschappen.
Ingrediënten ovenschotel:
2 tl gedroogde oregano
5 trostomaten, in plakjes
3 el olijfolie
2 courgettes, in plakjes
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
3 el balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de tomaten en courgetteplakjes in de ingevette ovenschaal. Meng de oregano met de olijfolie, balsamicoazijn en peper naar smaak. Sprenkel over de groenten en strooi er de kaas over. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Ingrediënten aardappelsalade:
400 gram voorgekookte minikrieltjes
3 stengels bleekselderij
4 bosuitjes, in ringetjes
2 eetlepels fijne zoetzure zilveruitjes
150 gram oude kaas, in kleine blokjes
2 eetlepels kwark
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels mosterd
Zout en peper
Kook de krieltjes in vijf minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed afkoelen. Snijd de bleekselderij in de lengte een keer door en snijd de repen in kleine blokjes. Vermeng de krieltjes met de bleekselderij, bosui, kaas en zilveruitjes. Klop een sausje van de kwark, mosterd en mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Schep dit door de aardappels en laat de smaken nog even intrekken.