Er lag nog steeds een halve pompoen in de koelkast, ideaal die dingen want je kan er drie keer van eten en het blijft lang goed in de koelkast. Maar best lastig om steeds een nieuw recept mee te verzinnen. Daarom deze keer een aparte combi, maar hij smaakte lekker. Het was een beetje zoet en vrij neutraal maar een goede combi met de rucola.
Ingrediƫnten:
Voor 1 persoon
1 kop zelfrijzend bakmeel (Doves Farm via glutenvrijemarkt.com)
1/2 kop lauw water
1/2 blikje tomatensaus
Handje geraspte (geiten)kaas
Vijf schijven pompoen (dun gesneden)
Takje oregano (kan ook gedroogd)
Handje rucola
Doe het meel met het water in de keukenmachine en mix goed met deeghaken (kan ook met een handmixer). Het deeg is wat plakkerig dus strooi er wat meel over en pak in de hand (handen ook bestuiven met meel). Gooi van de ene naar de andere hand en maak een bol. Druk deze iets plat en maak wat breder. Leg de deegbol in een hete koekenpan waar al een scheutje olie in zit. Zet het vuur laag. Druk het deeg snel uit ter grootte van de pan en je hebt een pizzabodem. Niet teveel aan drukken want dan plakt het aan je handen. Smeer de tomatensaus er op en bestrooi met de kaas. Vervolgens beleg je de pizza met de pompoen en bestrooi met blaadjes oregano. Als je dit hebt gedaan is de bodem al gaar en kan nog wat bruiner worden door het vuur wat hoger te zetten. Vervolgens zet je de pizza nog vijf minuten onder de hete grill. Dit kan met pan en al als deze vuurvast is, dus met een ijzeren handvat. Heb je geen vuurvaste pan dan schuif je de pizza op een bakplaat en bakt hem zo af. Als de pizza bruin en knapperig is bestrooi je hem met rucola en serveer je hem heet!