Preirisotto met geitenkaas

Mijn vriendin Ineke kwam om kleding te showen. Aan mij dan de eer om te kijken wat leuk staat, de rest gaat weer retour. Na een verhitte passessie waren we wel toe aan een heerlijke maaltijd. Het was heerlijk, naar wens nog bestrooien met een beetje pecorino en zout en peper. Het recept komt uit de Allerhande.

Ingrediƫnten

300 g risottorijst
1 el tijm
1 rode paprika, in blokjes
3 preien, gewassen en in ringen
3 el olijfolie
200 g zachte geitenkaas naturel (Bettine Blanc 55+), in blokjes
1 liter groentebouillon (van tablet)

Bereiden
1. Verhit de olie in een kookpan en bak de prei 5 min. op laag vuur. Schep de risotto, paprika en tijm erdoor en bak 1 min. mee. 2. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Voeg daarna een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. 3. Neem de pan van het vuur. Schep de geitenkaas, en peper naar smaak door de risotto en schep in 4 diepe borden.

20120416-141416.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.