Porcini risotto met salie

Voor nieuwe inspiratie heb ik het boek Risotto van Williams van de bieb geleend. Vandaag deze risotto gemaakt, wilde ik gisteren al maar toen las is dat de porcini een half uur moet weken. Toen ik vanochtend wakker werd heb ik gelijk de porcini (gedroogd eekhoorntjes brood) in de week gelegd. Het gerecht was lekker met een aardachtige smaak. Beter geschikt als voorgerecht in verband met de overheersende smaak.

Ingrediƫnten:
20 gram gedroogde porcini
1,5 liter groentebouillon
Olijfolie
2 middelgrote uien, in stukken gesneden
300 gram risottorijst
1,8 dl droge witte wijn
1 tl gedroogde salie
175 gram geraspte parmezaanse kaas.

Laat de porcini 30 minuten weken en bewaar het weekwater. Was ze nog eens en snij in stukken. Meng de bouillon met het weekwater en houd warm.
Verhit wat olie in een wok en bak de uien lichtbruin. Voeg de rijst en porcini toe en roerbak 1 minuut. Voeg de wijn toe en roer tot het is opgelost. Voeg daarna steeds een soeplepel bouillon toe. Na ongeveer 15 minuten is de rijst gaar. Voeg van het vuur de parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.