Risotto met courgette en mint

Op mijn I phone heb ik een App van Jamie Olivier gedownload met 20 minute meals. Vandaag deze risotto uitgeprobeerd. Mijn mooie nichtje kwam eten en vond het lekker. Voor de kleine Wies had ik de peper er uit gelaten en apart gebakken. Ze zat met de mozzarella slierten uit haar mondje heerlijk te smikkelen. De verse munt uit de tuin was wat verschrompeld dus dat kun je beter in de supermarkt kopen.

Ingrediƫnten:
Voor 4 personen

350 gram risotto rijst
1 stick sellerie
1 rode ui
1 courgette
Een bosje munt
Halve rode peper
150 gram parmezaanse kaas
Scheutje olijfolie
Stukje boter
2 bouillon blokjes

Doe de sellerie en ui in de keukenmachine en hak fijn. Verwarm een beetje olie en boter in de pan en voeg ui en sellerie toe. Een beetje water er bij en een paar minuten laten stoven. Voeg als de groente zacht is de risotto toe en roer goed door. Na een minuut de courgette er bij doen en een scheut bouillon (water in de waterkoker koken en dan in een kan met de bouillon blokjes).
Ondertussen de peper in stukjes snijden en bakken in een apart pannetje. De risotto steeds aanvullen met bouillon tot het gaar is. Pan van het vuur halen en de munt (in stukjes gesneden blaadjes), stukje boter, helft van de kaas, en peper en zout toevoegen. Op het bord bestrooien met kaas en de pepers.
Tip: Jamie Olivier heeft een filmpje hoe je de beste risotto maakt, het heeft mij overgehaald risotto te leren koken.

20111125-222635.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.