Risotto met gegrilde paprika en spinazie

Meestal maak ik risotto als ik niet zoveel tijd heb, in principe ben je in 20 minuten klaar. Deze risotto vergt wat meer tijd maar is zeker de moeite waard.

Ingrediënten

2 rode paprika’s
500 ml groentebouillon (van tablet)
300 g panklare spinazie
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
3 eetlepels boter
50 g schapenkaas (bijv. pecorino), geraspt
100 ml witte wijn (optioneel)
200 g risottorijst
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
1 ui, gesnipperd

Bereiden
Oven op 225 °C voorverwarmen op de grill en hete lucht stand. Als je die niet hebt eerst 10 minuten in de oven en dan 10 minuten onder de grill Paprika’s schoonmaken en in brede repen snijden. Paprika in kom met olie en zeezout mengen, op bakplaat uitspreiden en 20 min. in midden van oven roosteren. Paprika in afgesloten plastic zak laten afkoelen, daarna (zwarte) velletjes er met scherp mesje aftrekken. In wok 1 el boter verhitten en spinazie in 5 min. al omscheppend laten slinken. Spinazie in vergiet laten afkoelen, en zo veel mogelijk vocht eruit drukken. In kleine braadpan of wok 1 el boter smelten en daarin ui, knoflook en bleekselderij 2 min. fruiten. Rijst toevoegen en al roerend 1 min. meebakken. Wijn in pan schenken en al roerend op matig vuur laten verdampen. Hete bouillon in gedeelten aan rijst toevoegen (pas nieuwe scheut erbij schenken als vorige door rijst is opgenomen). Rijst onder regelmatig roeren in 20-25 min. beetgaar laten worden. Laatste 5 min. paprika en spinazie toevoegen. Schapenkaas, 1 el boter en naar smaak zout en peper op allerlaatst door risotto roeren. Deksel op pan leggen en rijst 2 min. laten rusten.

20120929-210136.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.