Heerlijk was deze goed gevulde gezonde en pittige pizza uit het boek van Amber Albarda. De bodem maak je volgens het inmiddels befaamde recept van de panpizza (zie elders op de website). Voor de smaak een beetje Italiaanse kruiden, zout en chilipeper door het deeg gedaan.
Ingrediƫnten:
1 courgette
Klein blikje tomatenpuree
1 teentje knoflook
Olijfolie
Zwarte olijven
Versgemalen peper
1 bol buffelmozzarella
30 gram geraspte pecorino of parmezaanse kaas
Snufje oregano
Handvol rucola
Maak tapenade van de olijven, scheutje olie, knoflook en peper, maal alles goed door elkaar in de keukenmachine. Zet een pan met een beetje olie op en druk een bal deeg uit in de hete pan. Smeer er een laagje tomatenpuree en dan de tapenade op. Snij de courgette in zeer dunne plakjes en leg op de pizza. Beleg vervolgens met plakjes mozzarella en pecorino. Bestrooi met de oregano en zet een aantal minuten onder de grill tot de kaas smelt en bruin kleurt. Serveer heet en met een plukje rucola.