Rijst met pompoen, cashewnootjes en tofu.

Dit gerecht was winters en lekker stevig. Er zit geen saus bij dus misschien meer geschikt voor doorgewinterde vegetariërs. Het is namelijk wel wat droog maar je proeft de smaak van de groenten goed. Naar smaak een beetje sambal of snufje kaneel toevoegen.

Ingrediënten

3 el olie
75 ml glutenvrije ketjap manis
1 ui, in smalle partjes
75 g ongezouten cashewnoten
150 gram sperziebonen
1/2 pompoen
300 g witte rijst
1 bakje tofu roerbak pittig gekruid (180 g)

Bereiden
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bereidingswijze met ruim water, bewaar 75 ml van het kookwater). Snijd de pompoen doormidden, verwijder zaden en draden. Snijd het vruchtvlees in stukken. Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de stukken pompoen al omscheppend 5 minuten. Voeg de ui, de tofureepjes en de cashewnoten toe en roerbak 3 minuten. Kook de sperzieboontjes 5 minuten, giet ze af en schep ze met de ketjap en 75 ml kookwater van de rijst bij de pompoen in de pan. Stoof het gerecht afgedekt nog 15 minuten. Serveer met witte rijst.
Bekijk het recept op ah.nl

20120927-203520.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *