Pastasalade met bietjes

Vandaag met de kinderen kastanjes gezocht die letterlijk uit de boom waren gewaaid. Bij zo’n herfst activiteit hoort natuurlijk ook een herfstig gerecht. Van de buren hadden we langwerpige? rode bietjes. Deze had ik gisteren al geschild en gekookt tijdens het avondeten dus waren nu al afgekoeld. Ze smaakten heerlijk zoet en wat was dit een super gerecht! Allemaal frisse en pure smaken en lekker veel groente.

Ingrediƫnten

2 tl mosterd
6 el olijfolie extra vierge
300 gram glutenvrije pasta
1 citroen, schoongeboend
2 tl vloeibare honing
1 handje pijnboompitten
1 rode ui, in ringen
1 zak veldsla
175 g geitenkaas naturel (Bettine Blanc 55+)
4 stengels bleekselderij, in stukjes
500 gram gekookte bieten

Bereiden
Kook de pasta in 10 min. beetgaar. Snijd ondertussen de bietjes in blokjes (brunoise). Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter ca. 3 min. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van de olie, mosterd, honing, het citroenrasp en 2 el citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Schep de afgekoelde pasta om met de bietjes, noten, dressing, ui en bleekselderij. Meng de veldsla erdoor en verkruimel de kaas erover.
Bron: Albert Heijn

20120925-202956.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.