Op verzoek hier alvast het recept van pepernoten, ze waren heerlijk knapperig. Erg leuk om met kinderen te maken.
Wij zijn vast voorbereid op alle zwarte pieten met kruimelige handschoenen!
Ingrediënten :
100 gram bruine basterdsuiker
200 gram bloem (doves farm)
2 tl bakpoeder (dr. Oetker)
1/2 el fiberhusk
5 gram koek en speculaas kruiden (verstegen)
Snufje zout
80 gram zachte roomboter
5 el melk (50 gram)
Meng de droge ingrediënten door elkaar. Voeg de boter en melk toe en mix met kneedhaken. Maak er een soepele deegbal van. Als het te kruimelig is nog een eetlepel melk toevoegen. Verpak het deeg in plastic folie en zet het minimaal een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Verdeel het deeg in 4 stukken, kneed het nog even door en maak er balletjes van. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bal tot een sliert van 1 cm dik.
Snij er stukjes af van 1 cm en maak er bolletjes van. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk een beetje plat. Bak ze in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.
Bron: glutenvrije basisrecepten van Jeandrine Bokma