Roze macarons

In verschillende tijdschriften heb ik gelezen dat macarons helemaal hip zijn en cupcakes zoo 2011. Vandaar maar experimenteren. Ik had gelezen dat ze erg lastig te maken zijn dus ik had er ruim de tijd voor genomen. Uiteindelijk waren ze erg goed gelukt en ook lekker. Ze zien er vooral heel leuk uit maar ik houd meer van een plak cake.

Ingrediƫnten:
3 eiwitten
100 gram amandelmeel
180 gram poedersuiker
Paar druppels rode kleurstof (stof)
2 eetlepels suiker

Verwarm de eiwitten 10 seconden in de magnetron. Klop ze luchtig en voeg als het goed geklopt is al roerend de eetlepels suiker toe. Klop door tot je er pieken in kan trekken. Voeg de kleurstof toe en klop nog even door. Mix het meel met de poedersuiker goed door elkaar.
Meng het in drie porties door de eieren. Doe dit door het door elkaar te vouwen in plaats van te roeren. Dit betekent dat je steeds met een spatel de kanten los maakt en over het midden legt. Dit doe je tot alle meel goed gemengd is tot een luchtige massa. Doe dit mengsel in een spuitzak of een plastic zakje waar je een puntje afknipt.
Spuit rondjes van ongeveer drie centimeter doorsnee op een siliconen bakmatje. Laat dit op een bakplaat minimaal een uur staan.
Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de macarons in 20 minuten knapperig maar van binnen een beetje zacht. Maak een mengsel van 50 gram roomboter en 50 gram poedersuiker plus twee druppels vanille essence (dr.Oetker). Kruimel hier een paar sloffe glutenvrije koekjes door en roer alles door elkaar.
Als de macarons goed zijn afgekoeld laten ze makkelijk los. Smeer met een mes het botercreme mengsel er tussen en druk twee helften op elkaar. Serveer op een leuk schaaltje.

20120805-212309.jpg

20120805-212315.jpg

20120805-212321.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.