Lekker lang natafelen met een toetje terwijl de zon steeds lager zinkt. Ik ben dol op tiramisu maar dat is wat lastig met de lange vingers. Ook duurt de bereiding vaak lang door de eiwitten die moeten worden geklopt. Daarom een supersnel recept en echt smullen voor groot en klein!
Ingrediƫnten:
voor vier personen
250 gram mascarpone
125 ml slagroom (halve spuitbus)
4 el melk
100 ml koffie
Scheutje baileys (optioneel)
Cacao
16 bitterkoekjes AH eigen merk
Doe in de senseo twee pads en druk op een kopje koffie. Na een half bakje druk je op stop. Zet in de koelkast en meng de mascerpone met de melk. Spuit de slagroom er bij en meng alles goed door elkaar. Verkruimel in elk bakje of glas twee bitterkoekjes. Giet er een klein scheutje koffie en een beetje baileys overheen. Schep er een dot slagroom mascarpone mengsel op, daarna weer twee bitterkoekjes en weer mascarpone. Eindig met een laagje cacao dat je over een zeefje strooit. Niet teveel anders moet je er van niezen.
Het was zo lekker dat de toetjes al half op waren voor we een foto konden maken. Dus moeten we het nog een keer maken, wat vervelend nou.