Tortilla met Griekse salade

Simpel en lekker dat is het motto van deze maaltijd. Na een dagje Baggelhuizerplas en gezwoeg met een zere voet hebben we geen zin in toestanden. En wat smaakt het eten toch zoveel beter als je in de tuin eet. De kinderen vonden deze aardappelpizza ook erg smakelijk.

Ingrediënten:
5 kleine aardappels geschild en in dunne schijfjes
1 grote ui in dunne ringen
4 eieren geklutst
Peper en zout
Bieslook en citroentijm (uit eigen tuin) in snippers

Paar blaadjes veld- en frise sla (tuin)
Halve paprika in reepjes
Kwart komkommer in blokjes
Twee trostomaten in reepjes
Half pakje Griekse schapenkaas (echte feta!) in blokjes
Handje olijven
Halve citroen
Scheut olijfolie
Peper en zout
Blaadjes oregano, munt en peterselie (tuin) in snippers

Bak de aardappels en ui in een goede koekenpan in 15 minuten gaar. Meng het ei met de kruiden en giet over de aardappels. Bak tot de bovenkant gestold is. Leg een bord upside down op de pan en keer de pan om, bord goed vasthouden! Laat nu de tortilla weer in de pan glijden en bak de andere kant nog even kort aan.
Voor de salade maak je een dressing van de olie, uitgeperste citroen en kruiden. Doe de groente in een grote slakom en sprenkel de dressing erover. Serveer in de tuin, bij voorkeur in het zonnetje met een glaasje rosé.

20120527-200603.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.