Spinazie-courgettemuffins
- 1 klontje boter
80 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
3 eieren, biologisch
250 ml halfvolle melk
450 g mehl Schaer
100 g oude kaas, versgeraspt
1 kleine courgette
70 ml olijfolie extra vierge
1 rode peper, zaadjes verwijderd
175 g verse geitenkaas (zacht)
4 tl bakpoeder Dr. Oetker
75 g spinazie, fijngesneden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 ºC en zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Snijd de courgette in de lengte doormidden en schep met een theelepel de zaden eruit. Snijd de courgette fijn. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 2-3 min., of tot die net gaar is. Laat de courgette afkoelen. Doe ondertussen de melk, olie, oude kaas, Parmezaanse kaas, spinazie, courgette en eieren in een kom. Snijd de peper fijn, voeg toe en meng alles goed door elkaar. Meng er rustig de bloem en het bakpoeder door en voeg een snufje zout toe.
Verdeel de helft van het beslag over muffinvormpjes, verdeel de geitenkaas erover en vervolgens de rest van het beslag. Zet 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn. Om te controleren of ze gaar zijn, prik je erin met de satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Zet ze anders nog een paar min. in de oven.