Phalli alu en channa masala palak ke sath

Het prachtige kookboek Streetfood heb ik gekocht van een boekenbon, gekregen voor vrijwilligerswerk. De eerste recepten zijn goed bevallen. De aardappeltjes waren wat scherp maar lekker van smaak. De kikkererwten met spinazie echt overheerlijk en de restjes heb ik meegenomen als lunch op de piste van Winterberg. Daar was het namelijk er triest gesteld met glutenvrij eten.

Sperziebonen met aardappel
Voor vier personen

Ingrediƫnten:
400 gram sperziebonen
200 gram aardappels
1 el komijnzaad
2 el olie
1 el chilipoeder
75 gram tomaten in blokjes
2 groene chilipepers in de lengte, doormidden en ontpit
1/2 theelepel kurkuma
Zout naar smaak

Maak de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden. Boen de aardappels goed schoon en snijd ze met schil en al in blokjes. Verhit de olie en roerbak de komijnzaad. Voeg dan sperziebonen, tomaat en groene pepers toe.
Enkele minuten roerbakken voordat je de aardappelblokjes, chilipoeder, kurkuma en zout meebakt. Doe een deksel op de pan en laat een kwartier op zacht vuur garen.

Kruidige kikkererwten met spinazie
Voor vier personen

Ingrediƫnten:
1,5 kop kikkererwten uit blik
1/2 ui
4 teentjes knoflook gehakt
3 el olie
1 uitgeperste limoen
1/2 tl kerriepoeder
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl komijnzaad
1/2 tl garam masala
300 gram gewassen en uitgelekte spinazie

Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Fruit de ui en knoflook een paar minuten in een hapjespan tot ze zacht zijn. Voeg de kikkererwten toe en een halve kop water. Dan alle kruiden en het limoensap en laat een minuut of tien sudderen. Het mag niet droogkoken maar ook geen soep worden. Doe er de laatste drie minuten de verse spinazie bij zodat deze kan slinken. Serveer meteen.

20130208-163314.jpg

20130208-163336.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *