Op internet heb ik opgezocht hoe je een granaatappel ontleed: de pitjes uit de appel halen met een lepeltje en dan in een bakje water leggen. De velletjes komen dan bovendrijven en die kun je weggooien. Bij de AH kun je ook kant en klare granaatappelpitjes kopen in het verse fruitvak (bij de aardbeien). Eingenlijk is dit een heerlijk simpel en voedzaam gerecht, uit het kookboek voor voedselovergevoeligheid.
Ingrediënten:
Voor de quinoa salade
2 cups of 480ml ongekookte quinoa
2 kakifruit
1 cup of 240 ml granaatappel pitjes
2 lenteuitjes in ringetjes
6 takjes munt, de blaadjes fijngesneden
2 el olijfolie
2 tl komijnpoeder
Zout en peper
1/4 cup of 60 ml pijnboompitten, geroosterd
3 tl balsamicoazijn
Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat een beetje afkoelen en roer dan los met de olijfolie, balsamico en de lenteui. Voeg het komijnpoeder toe en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kakifruit in blokjes en voeg samen met de granaatappel- en pijnboompitten toe.
Ingrediënten:
Voor de falafel
2 cups of 480 ml voorgekookte kikkererwten (uit blik of zelf gekookt)
1 teentje knoflook
6 takjes peterselie
2 el maiszetmeel (maïzena)
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
Zout en peper
2 el olijfolie + om in te bakken
Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een mooi deeg. Als het te nat is kun je nog wat maïzena toevoegen. Vorm met je handen 8 bolletjes en bak ze in een scheutje olijfolie aan alle kanten bruin. Lekker met een sausje van mayonaise met een beetje yoghurt , knoflook, peterselie en peper en zout.