Surinaamse nasi

Bij de Jumbo hebben ze veel buitenlandse producten die ik graag uitprobeer. Deze keer had ik nasi kruiden en mix voor pindasaus gevonden, zonder conserveermiddelen en e-nummers. De meeste pakjes zitten boordevol toevoegingen en daar hou ik niet zo van. Nu we alle ingrediënten moeten lezen om te controleren of iets glutenvrij is, valt ineens op wat een vreemde manier van eten we eigenlijk hebben.
Deze nasi smaakte in ieder geval goed en lekker pittig. Voor kinderen zoals die van mij die niet van scherp houden doet rijst met een beetje suiker en kaneel het ook heel goed.

Ingrediënten:
1/2 prei
1/2 bakje champignons
1/2 paprika
1 ui
1 bakje taugé
Zakje Surinaamse nasi kruiden van Chan’s (Jumbo)
Zakje Surinaamse mix voor pinda-sambal saus
250 gram zilvervliesrijst
Cassave kroepoek

Kook de rijst in 8 minuten gaar en laat even staan.
Snij de groente in kleine stukjes en bak kort op hoog vuur. Voeg de kruiden toe en wat water, laat een kwartier pruttelen. Voeg als laatste de taugé toe. Doe de rijst bij de groente, proef en voeg wat five spice kruiden en ketjap (Suzy’s) toe voor extra smaak. Maak de pindasaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer met een beetje sambal.

20120815-121651.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.