Voorjaars barbeque

Zaterdagmiddag lagen we heerlijk te chillen op onze loungebank. Spontaan ontstond het idee om te gaan barbeque-en. Een what’s appje naar de buren en rond vijf uur stond de tuin vol met buren, kinderen en heel veel eten. Nou is een bbq best lastig als je vega en glutenvrij eet. Veel sausjes, salades, vegavlees en natuurlijk stokbrood, overal zit gluten in. Ik had paprika maïs burgers van de natuurwinkel maar die bakten niet zo goed. Ik heb een apart grilplaatje voor op de bbq zodat onze spullen altijd gescheiden blijven. Verder had ik zelfgemaakte kruidenboter, aardappelsalade en Griekse salade. Alles bij elkaar een heerlijke bbq. Voor sausjes kies ik altijd eigen merk van de AH met glutenvrij logo.

Ingrediënten:
kruidenboter
Roomboter
Peterselie
Oregano
Bieslook
Knoflook
Zout en peper

Gooi alle ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een heerlijke kruidenboter. Hoeveelheden naar eigen inzicht en smaak.

Aardappelsalade
1 kilo aardappels
Half potje augurken in blokjes (kant en klaar)
3 el mayonaise
2 el (soja) yoghurt
Peper en zout
Handje peterselie, fijngehakt
10 stengels bieslook, in stukjes
1 teentje knoflook, geperst

Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Kook in 15 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. Meng de overige ingrediënten door elkaar en meng door de aardappels.

Griekse salade
Halve krop ijsbergsla
Halve rode paprika in reepjes
Rode ui, in ringen
Potje olijven
Twee trostomaten, in plakken
Pakje geiten feta, in blokjes
Zout en peper
Olijfolie
Witte wijn azijn

Snij de sla in reepjes en doe in een grote slaschaal. Garneer met de groente, olijven en feta. Besprenkel met een scheut azijn en olie en breng op smaak met peper en zout.

En het bleef nog lang onrustig…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.