Grote broodtest

Ik had een middagje vrij dus besloot ik om vier verschillende broden te bakken. Ik had allerlei soorten broodmixen:
Schaer Dunkel
Pure and Free meergranenbrood
Finax zuurdesembrood
Le Poole quinoa broodmix

De conclusie: ik heb echt deeghaken nodig voor de mixer, brood past niet in een cake vorm en ik hou niet van glutenvrij brood. Maar helaas moet je het er maar mee doen.

De quinoa mix heb ik in de broodbakmachine gemaakt. Het resultaat was prima gelukt maar wat muffig en de structuur leek op cake. Niet voor herhaling vatbaar.

Het Pure and Free brood was enorm gerezen. Het smaakte wel prima maar wel wat glazig, vettig. Vooral het korstje was warm erg lekker.

Het zuurdesem brood slaagt meestal goed en vind ik best lekker. Wel is het altijd wat plakkerig en rijst het nauwelijks.

Als topper kwam het Schaer brood uit de test. Het was erg goed gerezen en lekker knapperig. De volgende dag even in de oven en het was lekker met vega smeerworst van Zonnatura.

20120719-214753.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.