Risotto met pittige bloemkool

Dit gerecht komt van mijn Jamie Oliver app. Ik hou niet zo van bloemkool maar wilde dit toch eens proberen. Het pakte verrassend goed uit. Ik had de pepers apart gebakken, en de kids vonden het ook heel lekker.

Ingrediƫnten:
1 rode ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij in stukjes
1 rode peper in stukjes
3/4 bloemkool, in kleine roosjes
250 gram risottorijst
2 bouillonblokjes
4 takjes tijm
100 gram grana padano
Klontje boter

Bak de ui, bleekselderij en peper in een beetje olie. Doe de bloemkool er bij en bak vijf minuten aan. Doe de risotto er bij en bak een minuutje. Voeg een flinke scheut kokend water, de blaadjes van de tijm en de bouillonblokjes toe. Als het vocht is opgenomen een nieuwe scheut toevoegen, dit steeds herhalen. De rijst en bloemkool in ongeveer 20 minuten gaar koken. Zet het vuur uit en roer een klontje roomboter en de helft van de kaas er doorheen. Serveer steamy hot en bestrooi met de rest van de kaas.

20120719-223719.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.