Paprikabakjes met aardappelkoekjes

Eindelijk was het weer eens mooi weer. Ik zat heerlijk in de tuin een boekje te lezen en kon me maar moeilijk tot koken zetten. Gelukkig was dit recept niet lastig en erg lekker. Nu alleen maar hopen op nog meer mooi weer!

Paprika bakjes
Ingrediƫnten:
1 gele paprika, in reepjes
1/2 rode paprika, in reepjes
Handje basilicum
100 gram zachte geitenkaas
Teentje knoflook, geperst
25 gram parmezaanse kaas, geraspt

Reepjes paprika bakken met het teentje knoflook, tot ze goudbruin zijn.
In een schaaltje doen en geitenkaas erover kruimelen , blaadjes basilicum erover scheuren. Bestrooi met een beetje peper en zout. Dan weer paprika, kaas en basilicum erover. Even in de oven (200 graden) en afmaken met parmezaanse kaas.

Aardappelkoekjes
Ingrediƫnten:
Kilo aardappels
1 ui
2 eieren
4 el bloem (Doves Farm)
Handje peterselie
Peper en zout

Schil een kilo kruimelige aardappels. Rasp ze in de keukenmachine met een ui. Doe ze in een kom en dep droog met keukenpapier. Doe de eieren, bloem, peterselie, zout en peper er bij en meng goed. Smelt in een koekenpan een flinke klont roomboter met een scheut olijfolie. Leg met een eetlepel bergjes aardappel in de pan en bak krokant. Keer om als de zijkanten bruin kleuren.

20120720-223039.jpg

20120720-223048.jpg

20120720-223056.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.