De gewone vega burgers zijn bijna nooit glutenvrij. Vandaar dat ik af en toe een vleesvervanger probeer te maken. Deze bonenburger kwam van weekmenu.nl en smaakte prima. Vooral in combinatie met een lekker broodje en een frisse salade.
Ingrediƫnten:
Voor 4 personen
1 grote pot bruine bonen ( AH biologisch)
2 tenen knoflook
1 tl gemalen komijn
4 el schaer mehl
Broodjes (kaiserbroodjes DS jumbo)
Krop sla
1 avocado
Bakje cherrytomaatjes
1 el honing
1/2 el Groninger mosterd
2 el water
1 el azijn
1 el olijolie
Laat de bonen uitlekken en stamp ze fijn. Roer de komijn en uitgeperste knoflook plus peper en zout erdoor. Vorm met vochtige handen 4 burgers en bak ze in hete olie in 10 minuten bruin en krokant. Serveer de burgers op een broodje met een klodder knoflook mayonaise.
Voor de salade: snij de sla in reepjes. Snij de cherrytomaatjes door de helft en de avocado in stukjes. Maak de dressing door de honing, mosterd, azijn, olie, en water door elkaar te mengen. Proef of de dressing goed is en doe het door de salade.