Pompoen spinazie tortilla

Gisteren maakte ik deze tortilla. Hij was lekker maar wel als bijgerecht. De smaak was namelijk vrij neutraal. Samen met een lekkere salade en gekruide champignons was het een heerlijk maal. Suze was zo moe van het Sint festijn dat ze met een blokje kaas in bed lag. Wiesje heeft vier mozzarella worstjes opgegeten en daarna een paar stronken broccoli. Daar viel dus weinig eer aan te behalen.

Ingrediƫnten:
2 grote aardappels (geschild)
1 teentje knoflook
1/2 zak spinazie
1/2 rode peper
1/2 flespompoen in stukjes
3 eieren

1/2 krop ijsbergsla
Paar blokjes manchego kaas
5 cherrytomaatjes
el olie
el witte wijn azijn
Plukje platte peterselie en koriander

Half bakje champignons
1 ui
1 teentje knoflook
tl paprikapoeder
tl kerriepoeder
3 el water
Beetje peterselie

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de aardappels en pompoen in blokjes en kook ze 8 minuten. Verhit olie in een wok, fruit knoflook en laat de spinazie slinken. Laat uitlekken in een zeef en duw het vocht eruit met een lepel. Vang het vocht op en roer door de drie eieren. Voeg peper en zout toe.
Doe de pompoen, aardappel en spinazie in een ovenschaal. Snij de peper in reepjes en verdeel erover. Schenk het eimengsel over de groenten en bak in 35 minuten goudbruin.

Voor de salade snij je de sla in reepjes en de tomaatjes door de helft. Strooi de blokjes kaas erover en besprenkel met olie en azijn. Als laatste de kruiden in stukjes scheuren en verdelen.

Snij de ui in ringen en de champignons in vieren. Bak ze in een beetje olie en voeg de knoflook toe. Doe de kruiden en het water erbij en laat even pruttelen. Voeg peper en zout naar smaak toe.

20111208-204130.jpg

20111208-204142.jpg

20111208-204151.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.