Laatst was er op een middag Jamie Oliver op tv. Hij was bezig met een lekkere curry dus gauw een blaadje uit het Chreche boekje gescheurd. Aantekeningen gemaakt voor zover mogelijk maar die waren later verdwenen. Bleek dat de kleinste er mee vandoor was maar verkreukeld en aangevreten kon ik het recept nog ontwaren. Ik vond het echt heerlijk en makkelijk te maken.
Ingrediƫnten:
Voor drie personen
1 ui
1/2 flespompoen
1/2 bloemkool
1/4 pot patak’s pasta
2 tenen knoflook
1 rode peper
Blik kikkererwten plus sap
1/2 liter water erbij
Handvol verse koriander
3 el (soya) yoghurt
150 gram rijst
Bak de ui, snij de bloemkool in kleine roosjes en doe er bij in de pan. Snij de pompoen in kleine blokjes en doe ook in de pan met de kruidenpasta. Voeg een rode peper in reepjes toe en de konflook in plakjes en bak het geheel aan. Gooi het blik kikkererwten er bij met het sap en een halve liter gekookt water. Laat 20 minuten koken en voeg een handvol koriander toe. Als de bloemkool gaar is de spinazie er bij gooien en drie eetlepels (soya) yoghurt.
Serveer met de gekookte rijst en pappadums.