Franse appeltaart

Alweer aan het oefenen voor de Sinterklaas bakles. Deze taart was verslavend lekker. Appeltjes had ik gekregen van iemand van de chreche met drie appelbomen en een overschot aan appels.

Ingrediënten:

125 g glutenvrije bloem (Doves Farm)
mespunt zout
25 g basterdsuiker
1 eierdooier
6 el appelmoes
35 g poedersuiker
140 g koude boter
ca. 500 g goudreinetten

Bloem boven kom zeven. 100 g boter in kleine blokjes snijden en met suiker over bloem verdelen. Zout toevoegen. Met twee messen ingrediënten dooreen snijden tot kruimelig geheel. Eierdooier toevoegen en alles snel met koele hand tot soepel deeg kneden. Deeg in plasticfolie wikkelen en ca. 1 uur in koelkast laten rusten. Deeg uitrollen tot ronde lap en vorm ermee bekleden.

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Appels schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen. Partjes in dunne plakjes van 2 à 3 mm snijden. Deegbodem bestrijken met appelmoes en hierop plakjes appel dakpansgewijs in cirkels schikken. Intussen rest van boter smelten. Gesmolten boter over appels druppelen en bestrooien met ca. 2/3 van poedersuiker. Taart in midden van oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar bakken. Rest van poedersuiker ca. 5 minuten voor einde van baktijd over taart strooien. Lauwwarm serveren.

20121013-204223.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.