Portobello gevuld met risotto

Vriendin Ineke kwam eten, ze lust nogal wat dus ook nog twee appeltaarten gebakken als toetje. Dit gerecht was simpel en vrij snel te maken zodat we daarna nog tijd hadden om allebei een winterjas te kopen. Om het geschikt te maken voor kinderen kun je de sherry weglaten.

Ingredi├źnten

400 ml bospaddestoelenbouillon (van tablet) Let op glutenvrij!
1 tl tijmblaadjes
1 kleine ui, gesnipperd
2 schaaltjes portobello champignons
50 ml sherry fino
25 g boter
3 el (truffel)olie
150 g risottorijst
50 g pittige kaas (bijv. Parmezaanse of pecorino), geraspt

Breng de bouillon tegen de kook aan. Fruit de ui in 2 el olie glazig in een pan met dikke bodem. Bak de rijst 1 min. al omscheppend mee. Voeg de sherry toe, zet het vuur laag en roer tot alle sherry is opgenomen. Voeg steeds een flinke scheut bouillon aan de rijst toe en roer totdat alle bouillon is opgenomen. Na 20-25 min. is de rijst gaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 ┬░C. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier. Verwijder de stelen en bestrijk met 1 el olie. Leg ze op aluminiumfolie op een bakplaat, met de bolle kant naar beneden. Strooi de tijmblaadjes in de hoed van de paddenstoelen en bestrooi met zout en peper. Bak ze 12-15 min. in de oven. Haal de risotto van het vuur, roer de boter en de kaas erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de risotto in de portobello’s, bestrooi met extra kaas naar smaak.

20121013-203752.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.