Ooit had ik een proefabbonnement op het tijdschrift van Jamie Oliver. Lekkere simpele gerechten maar mij iets teveel vlees en vis. Dit recept had ik uitgeknipt en gemaakt toen mijn schoonzus met de kinderen langskwam. Ik vond het heerlijk met een beetje pit.
Ingrediƫnten:
Voor 4 personen
400 gram pasta (glutenvrij)
1 flespompoen, in stukjes van 1 cm
4 el olijfolie
3 tenen knoflook, gehakt
Handvol salieblaadjes, gehakt of eetlepel gedroogde salie
1 rode chilipeper, in ringetjes
30 gram geroosterde pijnboompitten
Geraspte parmezaan of pecorino
Kook de pasta al dente. Kook ondertussen de pompoen in 3-4 minuten bijna gaar. Verhit de olie en bak de knoflook, salie en chilipeper tot de knoflook begint te verkleuren. Voeg de pompoen toe met flink zout en peper, en bak ze zacht. Schep de pasta door de saus en bestrooi met de pijnboompitten en kaas.