Galette met geitenkaas en courgette

Ik dacht altijd dat een galette een soort Franse wafel was. In het kookboek bij voedselovergevoeligheid zag ik een recept voor een hartige galette en was zeer benieuwd. Het bleek een soort pizza van korstdeeg. Knapperig aan de randjes en erg vullen, maar we hebben er van gesmuld. Voor de kinderen had ik een simpele versie met tomatensaus en geraspte kaas gemaakt. Deze hebben ze in hun tent opgesmuld, maar dan smaakt alles natuurlijk lekkerder!

Ingrediƫnten: (voor 1 galette)
3/4 cup (180 ml) quinoameel
1/2 cup (120 ml) witte rijstmeel
2 el aardappelzetmeel
1 1/2 tl xantaangom
1/3 tl zout
110 gram boter in kleine blokjes
1/4 cup (60 ml) water
Schijfjes courgette
Mini oranje paprika’s, in ringen
Zachte geitenkaas

Meng de droge ingrediƫnten voor het deeg in een kom. Voeg de boter en het water toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat 2-3 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het deeg uit tot de vorm en grootte van een pizzabodem.

Leg de plakjes groente op het deeg. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Bak de galette in 15 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 200 graden en bak nog eens 15 minuten tot de korst goudbruin is.

20130113-210458.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.