Gevulde groentesoep

Afgelopen weekend deden we met alle buurtjes mee aan een beachvolleybal toernooi. Wat begon als een gezellige dag eindigde voor de middag in een drama toen de buurman zijn kuitbeen brak en enkel ontzette. Met de ambu werd hij afgevoerd en diezelfde dag geopereerd. Dan is een soepje van glutenblij altijd welkom en het minste wat ik kon doen.
Dit recept komt uit de dunne vegetariër (not talking about me…) en heb ik een beetje aangepast aan de ingrediënten die ik in huis had. Maar wat is het een heerlijke soep! Ik denk dat de knoflook-basilicum olie het zo lekker maakt en met extra veel groente ook nog eens heel gezond!

Ingrediënten:

1 ui, in ringen
4 groentebouillon blokjes (ekoplaza)
2 liter water
4 tomaten, in blokjes
200 gram sperziebonen, gepunt en in stukjes
4 Chinese kool bladeren, in repen
1/4 witte kool, in dunne reepjes
1 pot bruine bonen
1/2 prei, in ringetjes
2 aardappels, geschild en in blokjes
1/2 courgette, in blokjes
3 el olijfolie
Flinke hand basilicum, fijngesneden
3 tenen knoflook, geperst
Zout en peper

Fruit de ui kort in een scheutje olijfolie. Voeg het water en de bouillon blokjes toe en dan de rest van de groenten. Kook de groenten in ongeveer 20 minuten gaar.
Meng in een kommetje de olijfolie, basilicum en knoflook. Haalde pan van het vuur en roer de olie door de soep. Lekker met ciabatta broodjes van Schaer en zelfgemaakte kruidenboter.

20120905-212425.jpg

20120905-212434.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.