Nog steeds kom ik niet van mijn witte kool af dus het recept van Japanse pizza (zie 3 september) nog eens opnieuw gemaakt. Deze keer heb ik een halve paprika en een rode peper gesnipperd toegevoegd. Ook nog een theelepel five spice kruiden toegevoegd en nu wel een heerlijke ‘pizza’.
Ingrediƫnten:
1 pak rijstnoodles (ekoplaza)
Wokolie
Sesamolie
1 rode peper, in ringetjes
3/4e Chinese kool, in repen
1 ui, in stukken
200 gram gekookte speziebonen
1/2 bakje champignons, in vieren
1 bakje tofu blokjes gekruid
Blokje Santen
Scheutje glutenvrije ketjap (Suzy’s)
Scheutje glutenvrije sojasaus
1 el five spice kruiden
1 el bruine basterdsuiker
1 tl citroensap
Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een scheutje wokolie met een scheutje sesamolie in een wok. bak eerst de peper twee minuutjes aan. Voeg kruiden, een paar schaafsels santen en de overige ingrediƫnten en groenten toe.
Wok op een hoog vuur tot de groenten geslonken maar nog wel knapperig zijn. Serveer met een stukje Japanse pizza.