Mexicaanse curry

Volgens mij is het weer maïskolven tijd want overal zijn die dingen in de aanbieding. Beetje roomboter er op en zout erover strooien,mmm. Ook mijn kinderen houden er van om aan een kolfje te kloven. De chili was lekker pittig en de guacamole heerlijk romig. Echt zo’n gerecht met allerlei smaken, ook leuk als er mensen mee eten.

Ingrediënten:
Voor vier personen

4 maïskolven

1 blikje kidneybonen
1 blik tomatenblokjes
1 ui
1 rode paprika
1 bakje vega tofu gehakt (AH)
1 bakje champignons
2 el chili con carne kruiden (toko of markt)
1 tl chilipeper
2 el paprikapoeder

2 avocado’s
2 tenen knoflook
Vier stengels koriander
Peper en zout
Paar drupjes citroensap

Ontdoe de maïskolven van de bladeren en draden en leg ze in een schaal met een laagje water. Laat ze 10 minuten koken in de magnetron op 1000 watt of in een pan op het vuur. Haal ze uit het water, leg er een klontje roomboter op en bestrooi met zout.
Snij de ui en paprika in blokjes en bak in een wok vijf minuten aan. Doe het gehakt er bij en bak nog vijf minuten. Snij de champignon in plakjes en voeg met de kruiden toe, vervolgens de bonen en de tomatenblokjes inclusief sap. Laat 10 minuutjes pruttelen tot alles warm en gaar is.
Ontvel ondertussen de avocado’s, dit doe je door ze doormidden te snijden en de pit er uit te wippen. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado met de geperste knoflook en zout en peper. Roer het citroensap er door en de fijngehakte koriander. Lekker met tortilla chips naturel (AH).

20120905-202430.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.