Glutenvrije feesttaart

Ik kreeg vandaag een grote doos met meel afgeleverd door bakmaatje Bernice. Dat is het voordeel van mijn vrijwilligerswerk als bakinstructrice van de NCV, je mag vanalles uitproberen. Een idee voor een lekkere glutenvrije kersttaart was gelijk geboren. Hij zag er, al zeg ik het zelf, prachtig uit. Hoe hij smaakt zal ik morgen op twitter zetten.

500 gram schaer mix A (inclusief een zakje poedersuiker)
125 gram roomboter
4 eieren
60 ml (soja) melk
500 ml slagroom
4 el suiker
2 zakjes klopvast
2 mango’s

Maak de cake volgens het recept op de verpakking van Schaer. Bak het in een ronde springvorm in de oven. Laat afkoelen. Klop ondertussen de slagroom met de suiker en klopvast stijf. Zet in de koelkast.
Snij de taart doormidden (horizontaal anders is het zo zonde) als hij helemaal is afgekoeld. Besmeer de onderste laag met een dikke laag slagroom en beleg met stukjes mango. Leg de bovenste helft er voorzichtig op en bestrooi met de poedersuiker. Voor een extra feestelijk accent leg je een sjabloon op de taart voor je hem bestrooit met poedersuiker.

20111224-205953.jpg

20111224-210005.jpg

20111224-210014.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.