Vier supermarkten en de markt ben ik afgelopen voor portobello paddestoelen. Helaas zonder succes dus heb ik maar gewone grote champignons gebruikt. Uiteindelijk een heerlijk veganistisch gerecht uit het fantastisch kookboek: Ecofabulous, koken in alle seizoenen.
250 gram grote paddestoelen of 4 portobello’s
1 teentje knoflook
2 grote rode uien
6 dadels
Grof zeezout
Olijfolie
1/2 eetlepel rozemarijn
Ahornsiroop (AH in het dieetvak)
Balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de dadels klein en hak de rozemarijn. Verwarm een scheutje olie in de wok en fruit de ui met de knoflook. Voeg dadels en rozemarijn toe, en laat alles lekker zacht worden. Besprenkel met wat stroop en een klein scheutje balsamico. Laat de stroop karamelliseren. Breng op smaak met grof zeezout. Smeer de paddestoelen boven en onder in met olie en leg ze in de ovenschaal. Vul ze met het mengsel en laat in 15 minuten goudbruin worden.