Paddestoelen-preitaart

Bij de AH staat dit recept op van die kaartjes in de winkel. Het leek mij vrij saai van smaak maar nu de Jumbo in Assen weer bladerdeeg verkoopt, wilde ik het toch proberen. Tot mijn verbazing was deze taart echt heerlijk en heel vol van smaak. Op het recept staat voor 4 personen maar bij ons was dat voor 2. Of het aan het recept ligt of aan dat wij zoveel eten laat ik in het midden.

Ingrediƫnten:
Voor 2 personen

1 pak bladerdeeg mille foglie van DS Jumbo
2 preien gewassen en in stukjes
1 schaal paddestoelen mix in plakjes
1 bosui
2 tenen knoflook geperst
100 gram pecorino kaas
Handje tijm en peterselie
1 eiwit
Quiche vorm of ovenschaal (geen bakblik want dat lekt, resultaat hele keuken blauw van de rook)

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik er gaatjes in. Bak de bodem in 10 minuten in de oven, let op de bladerdeeg “krimpt”. Bak de prei in olie tot deze zacht is. Voeg peper en zout toe. Laat uitlekken in een zeef. Neem de schaal uit de oven en schep de prei er op. Verhit opnieuw olie in de pan en bak de paddestoelen, bosui en knoflook. Voeg van het vuur de kruiden, het eiwit, de kaas en peper en zout toe. Verdeel over de prei. Bak de taart ongeveer 20 minuten in de oven.

20111215-211949.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.