Pasta met nepkip en pittige tomatensaus

Zaterdag hadden we weer een feestje van mijn schoonzus Mona. Ze werd 40 jaar dus met neefjes en nichtjes en natuurlijk mijn opa tot in de late uurtjes op de dansvloer gestaan. Fysieke inspanning vereist een goede bodem dus aten we pasta! Het stoom kwam ons uit de oren dus je kan ook een halve peper doen of iets minder scheutig zijn met de harissa.

Ingrediƫnten:
Voor 4 personen

400 gram pasta (wij hadden fussili)
1 pakje quorn filetreepjes
1 fles biologische passata (tomatensaus)
1 potje kalamati olijven (AH)
2 uien
4 tenen knoflook (gehakt)
200 gram feta ( let op: alleen de dure is van geiten en schapenmelk)
Twee handen platte peterselie

Snij de ui en filetreepjes in stukjes en bak samen in de pan. Voeg de knoflook toe en bak even aan. Kook ondertussen de pasta.
Doe de fles saus er bij en halveer de olijven. Haal de zaadlijsten en pitjes uit de peper en snij in reepjes. Voeg de olijven, peper en harissa toe. Warm goed door en haal de pan van het vuur. Als laatste verdeel je de blokjes feta over de saus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.