Pestorisotto

Ik verwachtte niet zoveel van deze simpele risotto, maar het is zeker een aanrader. Wel zelf de pesto maken anders is het niet zo’n succes. Een heerlijke pure smaak en zo klaar.

Ingrediƫnten

2 tenen knoflook, fijngesneden
50 g pijnboompitten
1 hand basilicum
1 ui, gesnipperd
300 g risottorijst
30 g roomboter
1 liter paddestoelen bouillon
100 g Grana Padano (kaas), geraspt

Bereiden
Verhit de een scheut olijfolie en fruit de ui en 1 teen knoflook 3 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Haal de risotto van het vuur en roer de klont roomboter en een handje kaas erdoor. Rooster ondertussen 25 g pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe de rest van de pitten met de olie en de overige knoflook in de keukenmachine. Houd wat basilicum achter en doe de rest in de keukenmachine. Maal kort tot pesto en schep 50 g kaas, peper en zout erdoor. Verdeel de risotto over 4 borden. Schep de pesto erover. Verdeel de rest van de kaas, pijnboompitten en het achtergehouden basilicum erover. Serveer direct.

20120824-163108.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.