Tofuburger

Ik vind het altijd leuk om vleesvervangers te maken in de vorm van een burger. In de winkel is de keus zo klein daar kom je de week echt niet mee door. Meestal vind je op mijn site dan ook gerechten zonder vleesvervangers. Deze tofuburger was lekker pittig, al bleef je de tofu wel proeven. En met de rauwkost, het broodje en wat gebakken aardappeltjes een hele maaltijd.

Ingrediƫnten:
Voor 4 personen

1 schaal tofu naturel, uitgelekt
3 el ketjap manis (Suzy’s is glutenvrij)
1 el limoensap (uit een limoen of zo’n groen flesje in citroen vorm)
1 el olie
1 tl sambal oelek (AH)
1 teentje knoflook
4 kaiserbroodjes DS4you, diepvries Jumbo
8 blaadjes sla (uit de tuin)
2 tomaten, in plakken
1 rode ui, in dunne ringen
4 el zoete chilisaus (fairtrade)
2 el verse koriander

Snijd het blok tofu in 4 plakken. Dep de tofu goed droog met keukenpapier (wc papier mag ook). Meng voor de marinade de ketjap met het limoensap, de olie, sambal en knoflook. Besmeer de plakken tofu met de marinade en schenk de rest erover. Laat minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast staan. Bak de tofu in een pan met een beetje boter of olie. Snij de broodjes open en beleg met de sla en tomaat. Leg de tofu er op en daarna de uienringen, zoete chilisaus en koriander. Lekker met de handen eten.

20120824-165826.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.